Inspiration fra San Francisco

Jeg er netop nu på inspirationstur i San Francisco, som er langt fremme hvad angår CSR og bæredygtighed. Mange virksomheder her har set lyset, og er i fuld gang med at ændre strategi og drage fordel af det ændrede forretningsfokus.

Jeg deltog her til aften i et spændende event som var målrettet tøjbranchen: ECO Fashion Week SF : The Rise of Ethical Fashion Influencers på Shopify (San Francisco, California) Eventet havde afsæt i forbrugerne og deres potentielle fremtidige påvirkning af tøjbranchen. Som privatperson må jeg indrømme, at jo mere jeg hører og lærer, jo mere skammer jeg mig over mit tidligere ukritiske tøjforbrug af masseproduceret “hurtigtøj”.

Tøjbranchen er en af de største syndere for miljøet, og det er kun os forbrugere, som kan påvirke det. Hvis forbrugerne fremadrettet bliver stadig mere kritiske overfor tøjbranchen og ændrer sit forbrug, vil de tøjproducenter og underleverandører, som ikke lytter og tilpasser deres strategi, blive meget udfordrede. Dette beskrives også i en ny Mckinsey artikel: “When you pick that preworn jacket, the environment wins too”

Vi kan, som individer, gøre en stor forskel for miljøet, ved at være kritiske. Så min bøn er: tænk over hvor og hvordan dit næste stykke tøj er produceret, om kvaliteten er i orden, om du vil bruge det mange gange (helst til det er slidt op), og ikke mindst om du har brug for det. Du kan evt. hente mere viden her: remake.world – det er ikke “kun” miljøet “hurtigmode” ødelægger, det er også mennesker. 

Jeg har personligt på det seneste skåret drastisk ned for mit forbrug. Jeg har en liste på min telefon, med det jeg mangler, og må KUN købe det der er på listen, og det skal være bæredygtigt eller genbrug og ja, det lykkes faktisk, også når man er herovre, hvor der er masser af fristelser… Mine køb her har været løbetøj fra Adidas Parley serien (https://www.adidas.com/us/parley) og fritidssæt fra mit nye favorit brand Cuyana.com, som jeg fandt ved research og har besøgt her. At der er fokus på bæredygtig mode er også tydeligt, når man kigger rundt i bybilledet, nedenfor et par eksempler:

Og nej, det behøver ikke at være dyrere på sigt, tøjet holder bedre og man køber mindre.

Meget mere bæredygtighed herfra i morgen, hvor jeg deltager i: Innovations in Social Impact Measurement Symposium med temaet: “Measuring the Impact of Your Social Investments… Who Cares?” Her kommer det til at handle mere generelt om CSR for alle brancher. Jeg forventer at få nye vinkler og tips til, hvordan også danske virksomheder kan komme på forkant af udviklingen og strategisk styre mod en god, ordentlig og sikker fremtid.

Leave a Reply

Up ↑