Jeg går glad og inspireret på weekend – håber at smitte…

I den forløbne uge har jeg fået rigtig meget inspiration fra dynamiske ildsjæle på den bæredygtige og innovative front. Et ord som går igen i fin synergi med ordet bæredygtighed er disruption, i nogle tilfælde suppleret med spiritualitet – en trigon som i mine øjne giver en super spændende energi. De tre personer som har inspireret mig mest i denne uge er: Erick Thürmer, CEO hos Thürmer Tools og Twentyseven, Thomas Brorsen Pedersen CEO og co founder af Pond og Kasper Guldager Jensen, Owner of 3XN architects, Founder of GXN innovation.

  •  Erick Thürmer: Jeg har med stor fornøjelse læst hans bog “Den spirituelle CEO” færdig, og jeg har næsten tabt pusten, den er stærk og ærlig. Og hold nu op hvor er Erick visionær, havde vi bare mange flere som ham, ville fremtiden se meget lys ud for det danske erhvervsliv. Læs en spændende artikel om ham her
  • Thomas Brorsen Pedersen var en af talerne hos Go Green Aarhus konferencen i Onsdags. Jeg må blankt indrømme, at jeg ikke kendte til Pond før præsentationen, men jeg er så imponeret over det arbejde de gør, et lille udsnit fra en artikel i Politikken:
    “For fire år siden gjorde Thomas Brorsen Pedersen og hans makker en interessant opdagelse i en kælder i Aarhus. Nu vil verdens største firmaer have fingrene i deres bionedbrydelige plastik, der kan bruges i både møbel-, tøj- og bilindustrien“. Læs hele artiklen” her
  • Kasper Guldager Jensen var en af facilitatorerne ved en spændende workshop om byggeri og anlæg på Go Green Aarhus. Kasper fortalte bl.a. om et spændende kommende byggeri i Sydney, hvor den store markedsbygning er sammensat af “byggeklodser”, som kan skilles ad igen og sammensættes på ny måde, hvis behovet opstår. Her er lidt om hvorfor Kaspers tilgang fascinerer mig:
    “Som arkitekt giver jeg form på manges ideer og visioner. Arkitektur er en design disciplin som udfoldes og samles i samarbejde med mange og på mange niveauer. Design findes alle steder og i alle skalaer. Jeg er mest fascineret af usynligt design. Det du finder i materialers molekyler eller i cirkulære forretningsmodeller. Når vi arbejder på tværs af skalaer, har vi mulighed for at lave løsninger, der forandrer verden. For mig er det derfor livsbekræftende give form til alt fra bygninger til byer“. Læs resten af Designrådets beskrivelse af Kasper her 

Hvis vi kunne få mange flere af disse innovative ildsjæle, som har de mange gode ideer, mod  og er klar til at disrupte, tænker jeg, at de udfordringer vi står overfor klimamæssigt, kunne gå hen og blive en spændende, sjov og behagelig rejse, som samtidig kunne bane vej for Danmark som førende vidensnation, og at vi derved kan lægge os i front på klimadagsordenen og samtidig sikre økonomien via potentielt stort eksporteventyr og vidensdeling. Vi har så ufattelig meget at byde ind med til resten af verden, vi skal “bare” fokusere mere på at investere de “rigtige” steder, gøre det lettere for dem som kan og vil, i stedet for at fokusere på regulativer og modstand. 

Rigtig god weekend derude

Leave a Reply

Up ↑