Skal din virksomhed overleve 20’erne?

DI afholdte i mandags klimamøde, hvor de undervej udførte en analyse. Her svarede 33 % af deltagerne, at de arbejder seriøst med den grønne omstilling, og prioriterer det højt. 65 % svarede, at de ”i meget høj” eller ”høj” grad vil igangsætte nye, konkrete initiativer for at nedbringe CO2-udledning. Den grønne omstilling er i fuld gang, kom med før det er for sent.

Forretningsmæssigt potentiale

Er du i tvivl om forretningspotentialet ved at blive mere bæredygtig, så er er lidt argumenter:

  • Det anslås at verdensmålenes globale økonomiske potentiale er på 80.000 mia. kr. 
  • 400 mia. kr. er det anslåede forretningspotentiale af verdensmålene i Danmark alene.
  • 65 % af internationale investorer inddrager verdensmålene i deres vurdering af investeringspotentialer, eller har planer om at gøre det.
  • 83 % af de kunder, der investerer gennem danske investeringsselskaber, er interesserede i at sætte deres penge i bæredygtige investeringer. 70 % er villige til at gå på kompromis med afkastet.

Kilde: DI analyse præsenteret til DI årsmøde 24. oktober 2019. 

Også kommende medarbejdere, ikke kun de unge generationer, vil efterspørge virksomheders bæredygtighedsprofil, når de overvejer ansættelse. Så det at være bæredygtig vil også kunne lette rekrutterings arbejdet og medarbejderplejen, læs evt. mere her.  

Investorer og interessenter vil i stadig højere grad gå op i hvorvidt virksomheder er bæredygtige, læs evt. mere her.

Få den grønne omstilling finansieret via puljer

Lige i øjeblikket er der en del puljer, som kan søges til at finansiere den grønne omstilling. Vi hjælper gerne med at ansøge om dem.

Der hersker ingen tvivl om, at der vil komme flere lovgivningsmæssige krav virksomheder skal leve op til. Ved at tage det på forkant, vil det være muligt at tage rejsen mere kontrolleret. Det vil gøre at der ikke behøves at lave akutte brandslukninger.

Kort sagt drejer det sig om virksomheders overlevelse . Det er som vi oplevede med digitaliseringen, kom med i tide eller sak bagud…

Mette Neville, professor, Juridisk Institut, Center for Små og Mellemstore Virksomheder, Aarhus BSS har for nylig udgivet en artikel: Vanskelige verdensmål – Den brændende platform . Denne er også meget sigende for hvilke bæredygtige udfordringer små og mellemstore står overfor.

Leave a Reply

Up ↑