Ikke bæredygtige tøjbrands bliver mere udfordrede

Dejligt nyt tiltag, som kommer til at fremme de “ægte” bæredygtige tøjbrands

Messearrangør Revolver har siden 2018 samarbejdet med italienske Pitti Uomo. Formålet er at skabe mere synlighed om bæredygtige brands. Revolver har nu tilføjet et nyt samarbejde med den Milanobaserede Idee Brand Platform og deres bæredygtige platform: Sustainable Brand Platform – SBP. Det sker for at sætte yderligere fokus på netop bæredygtighed inden for tøjbranchen. Håbet er at skille fårene fra bukkene, og fremme de virkelige bæredygtige brands.

SBP vurderer brands på grundlag af hele værdikæden

SBP’s vurdering laves ud fra objektive og kvalitative kriterier af det enkelte brands engagement. Vurderingen resulterer i en score på bæredygtighed. SBP dækker alle led i værdikæden fra indkøb af råvarer, produktion og distribution til pakning og logistik. Derudover tager platformen også højde for faktorer som socialt ansvar, ”give back strategier” og velgørenhed, når de angiver den endelige vurdering.

Der er gensidig begejstring for samarbejdet

”Vi er super begejstrede for samarbejdet med IDEE og deres Sustainable Brand Platform. I mange sæsoner har Revolver arbejdet med at kommunikere FN’s SDG-mål for vores udstillende brands. Med dette initiativ giver IDEE brand platformen os mulighed for at blive mere direkte og faktuelle omkring udstillernes bæredygtighedsindsatser med deres 360-graders vinkel vurdering af mærkernes værdikæde og initiativer.” Udtaler Frederik Hansson, Director of Operations hos Revolver.

”Målsætningen ved etableringen af SBP er at hjælpe brands på deres bæredygtige rejse. Der er stadig et stort hul i markedet mellem autentiske kollektioner og bæredygtige kollektioner. SBP ønsker at udfylde dette hul og blive branchens referencepunkt, l, ved at assistere brands med at forbedre deres bæredygtigheds. Partnerskabet med Revolver en fantastisk mulighed for at vælge og markedsføre autentisk design brands, som er guidet af etiske og bæredygtige principper” udtaler Alex Albini, der er CEO hos Idee Brand Platform.

Vi glæder os til at følge arbejdet, og til at der bliver mere transparens mellem de ægte bæredygtige brands og de mere “søgte” påståede bæredygtige brands. Jf. Advice bæredygtighedsbarometer 2021 efterlyser 80 % af forbrugerne mere information om, hvilke varer der er bæredygtige.

Læs hele nyheden her.

Leave a Reply

Up ↑