Super spændende morgen med fokus på ESG

Status på ESG rapportering for top 100 virksomheder i Danmark

Position Green gav præsentation af deres nye rapport: Launch of ESG 100 Report. På eventet fik vi en status på ESG rapportering i top 100 virksomheder i Danmark. I cApung har vi haft fokus på ESG i 3 år, og ser nu det endelig fart på området. Eventet havde fokus på de største virksomheder, men budskabet var klart: SMV virksomheder bør gå i gang hurtigts som muligt, med de indledende øvelser, før det bliver krav for dem fra 2026.

Teamet fra Position Green præsenterede rapportens hovedpunkter og der blev suppleret med vinkler set fra virksomheders og interessenters side. Via med indlæg og paneldebat gav følgende deltagere deres syn på rapporten og ESG generelt: 

  • Chairperson Maersk Drilling and DFDS, Board Member AP Moller Holding Claus Hemmingsen, 
  • CFO, HusCompagniet Mads Winther, 
  • President, Nasdaq Copenhagen Nikolaj Kosakewitsch, 
  • Managing Director PFA Asset Management Rasmus Bessing, 
  • Head of Group Office Denmark and Senior Climate Change Specialist, European Investment Bank , Rasmus Lauridsen

Så hvis du har et par timer i overskud og interesse for ESG, og hvad vi ser ind i på området, vil jeg varmt anbefale at se med her 

Alternativt kan den fulde rapport hentes her 

Dagens udgave af Børsen har også kommenteret på rapporten 

Den kommende uge kommer også til at have ekstra fokus på ESG, med bl.a. disse to spændende events: EY’s Sustainability Awards 2022 og CFO insights.

cApung holder fingeren på pulsen

Vi følger udviklingen tæt og dygtiggør os kontinuerligt. Vi inddrager ESG, hvor vi kan, når vi hjælper virksomheder med den grønne omstilling. Vi har fuld fart på pt., men er i færd med at afslutte et par SMV:Grøn puljer og får derfor plads til et par nye kunder til oktober. 

Samtidig arbejder vi på at mande op, så vi får mulighed for at hjælpe endnu flere virksomheder. Så har du, eller kender nu nogen, som har erfaring og kompetencer inden for strategisk tilgang til grøn omstilling, hører vi meget gerne fra dig. Vi kan kontaktes på irene@capung.dk eller 50427850. 

Der er igen puljemidler fx SMV:Grøn at søge

Har din virksomhed ikke selv ressourcerne til at komme igang med ESG eller den grønne omstilling? Virker det uoverskueligt at komme i gang med processen? Så er der hjælp at hente. På mandag 12/9 og til fredag 16/9 åbnes der op for en ny runde SMV:Grøn vouchers. Her kan I få finansieret ekstern konsulent med 100%. Der er desuden løbende mulighed for at søge midler via SMV Pro, som giver mulighed for op til 45% tilskud til professionel rådgivning. Vi hjælper gerne u/b med ansøgningsprocessen. Vi har efterhånden kørt mange forløb og har gode referencer og erfaringer.

Leave a Reply

Up ↑