Har I styr på ESG og CSRD? – det er nu det gælder

Dette er et uddrag af mit bidrag til den kommende bog version 2 af “De 7 trin – En manual til bestyrelsesarbejde i praksis.”

Det er nu det gælder – hvis virksomheden skal have en eksistensberettigelse. De største virksomheder er i gang med ESG-rapporteringen, og EU strammer lovgivningen. Mange SMV’er møder allerede krav om en ESG-rapport med specifikke tal som en forudsætning for at kunne samarbejde og handle med nogle af de største virksomheder. Selskaberne i regnskabsklasse D skal fra 2024 rapportere om CO2e scope 3 jf. CSRD (corporate sustainability reporting directive, som vi uddyber nedenfor). I Scope 3 rapporteringen afdækkes hele værdikæden, altså også data fra underleverandører og igen deres underleverandører. Enkelte af de største virksomheder har allerede givet tidsfrister for, hvornår deres leverandører skal opfylde fremtidige definerede krav. Fx. kom Novo Nordisk i 2020 med krav til leverandører: “Skift til 100 % grøn strøm senest i 2030, eller sig farvel til os som kunde.”

Sådan får I styr på de nye krav mht. ESG og CSRD krav

Vi ved, at det for mange er svært at få overblik over krav og proces. Netop derfor tilbyder vi to specialdesignede kurser til at hjælpe i gang, eller videre:

ESG kursus – kom godt i gang med jeres første ESG rapport, eller udvid jeres tidligere til at imødekomme de nye krav

CSRD ledelsessparring – sådan kommer jeres virksomhed bedst fra start eller videre

Begge kurser er specifikt målrettet et udvalgt team fra jeres virksomhed, uden deltagelse fra andre virksomheder. Dermed er de effektive i forhold til jeres tidsforbrug. Kurserne munder ud i konkrete planer, I kan udføre trin for trin, når I er tilbage på virksomheden.

Leave a Reply

Up ↑