CO2 regnskab scope 1, 2 og 3 – sådan kommer I i gang

Læs om den nye CO2 pulje her – der lukkes for ansøgninger 26. marts kl. 16. Vi sparrer gerne med jer om jeres ansøgning.

Vi har en enkel og praktisk tilgang til at lave CO2 regnskab

For rigtig mange virksomheder kan arbejdet med at komme igang med CO2 regnskab være lidt af en udfordring. Hvad ligger der under de forskellige scope 1, 2 og 3? Hvad er vigtigt for regnskabet, hvad siger lovgivningen? Og ikke mindst hvad giver mening for netop din virksomhed og dine interessenter?

Vi har med stor succes guidet SMV virksomheder i gang med en struktureret indsamling af data i overskulelige bidder. Data som kan tastes direkte i klimakompasset, som lynhurtigt laver udregninger på hvor I er lige nu, og hvor skoen evt. trykker. Vi har lavet en guide: CO2 scope 1, 2 og 3 – sådan kommer I igang, som vi gerne deler med jer.

Dataindsamling til CO2 regnskaber

Når vores kunder beder om vejledning til at starte ESG rapportering op, giver det mening at starte med at indsamle data til CO2 scope 1 og 2. Når I har dem, er I faktisk allerede langt i arbejdet, der skal udføres for at lave CO2 regnskabet. Scope 3 gemmer vi, til der er styr på scope 1 og 2. Og når der så bliver overskud, anbefaler vi klar at starte med upstream i scope 3. Scope 3 “downstream” delen er den, som virkelig spænder ben, og kun ganske få SMV’ere er nået til den del.

Et overskueligt oplæg til at komme i gang

Når vi kommer med vores overskuelige oplæg til, hvad der skal indhentes data på og hvordan. Vi prioriterer det efter, hvad der giver mest mening for jeres virksomhed og jeres interessenter. Har I et meget bredt og kompliceret produktsortiment, kan det tænkes, at den mest optimale start er, at få lavet beregninger på de produkter, som udgør den væsentligste omsætning. Omvendt hvis der er specifikke krav fra kunderne på beregninger på nogle særlige produkter, er det måske her I skal starte. Men vi hjælper jer, stiller de rigtige spørgsmål, og guider jer i mål. Vores målsætning er, at I kan blive selvkørende til de efterfølgende regnskaber, men står naturligvis altid til disposition med rådgivning.

CO2 regnskab – sådan kommer I i gang. Vi har fundet denne overskuelige præsentation af GHG protokollen, hvis I har mod på selv at gå i gang, er det et godt redskab.

Up ↑