Vi har en forenklet og praktisk tilgang til at lave CO2-regnskab
For de fleste virksomheder kan arbejdet med at komme i gang med et CO2-regnskab være lidt af en udfordring. Hvad ligger der under de forskellige scope 1, 2 og 3? Hvad byder fremtiden på? Hvordan er det nu med CO2-kvoter, køb, salg afgifter og bøder? Hvad er vigtigt for jeres ESG regnskab, hvad siger lovgivningen? Og ikke mindst hvad giver mening for netop jeres virksomhed og jeres interessenter?
Vi har i flere år og med stor succes guidet SMV’er i gang med en struktureret indsamling af data i overskuelige bidder. Data, som kan tastes direkte i klimakompasset, som lynhurtigt laver beregninger på hvor I er lige nu, og hvor skoen evt. trykker. Også det nye værktøj ESG profilen kan hjælpe på vej med dataindsamling og udregninger. Vi har selv lavet en guide: CO2 scope 1, 2 og 3 – sådan kommer I igang, som vi gerne deler med jer.
Dataindsamling til CO2 regnskaber
Når vores kunder beder om vejledning til at opstarte ESG rapportering, giver det mening at starte med at indsamle data til CO2 scope 1 og 2. Når I har dem, er I faktisk allerede langt i arbejdet, der skal udføres for at lave CO2-regnskabet. Scope 3 tager vi fat på, så snart I kan rumme det. De største virksomheder kommer til at stille kravene til deres værdikæder (eller gør det måske allerede). Start med upstream i scope 3. Downstream delen er den, som virkelig spænder ben, og kun ganske få SMV’ere er nået der til.
Et overskueligt oplæg til at komme i gang
Vi starter altid med at lave overskueligt oplæg til, hvad der skal indhentes data og hvordan I kan gøre det. Vi prioriterer efter, hvad der giver mest mening for jeres virksomhed og jeres interessenter. Her er også inddraget en væsentlighedsanalyse, så vi sikrer, at I rapporterer på det, som virkelig gør en forskel. Har I et meget bredt og kompliceret produktsortiment, kan det tænkes, at den mest optimale start er, at få lavet beregninger på de produkter, som udgør den væsentligste omsætning. Omvendt hvis der er specifikke krav fra kunderne på beregninger på nogle særlige produkter, er det måske her I skal starte. Men vi hjælper jer, stiller de rigtige spørgsmål, og guider jer i mål. Vores målsætning er, at I kan blive selvkørende til de efterfølgende regnskaber, men står naturligvis altid til disposition med rådgivning.
CO2-regnskab – sådan kommer I i gang. Vi har fundet denne overskuelige præsentation af GHG protokollen, hvis I har mod på selv at gå i gang, er det et godt redskab.