Bæredygtig omstilling behøver ikke at være uoverskuelig, som mange tror. Meget ofte oplever vi, at virksomheder, store som små, ser den bæredygtige omstilling som uoverskuelig og meget kompliceret, men det behøver det slet ikke at være. Det er lidt som at skulle spise den berømte elefant. Det skal gøres i små bidder i den rette rækkefølge, så vokser I med opgaven, stille og roligt.

Rigtig mange virksomheder er faktisk ret langt i arbejdet med bæredygtighed, de ved det bare ikke. Her er typisk tale om det, vi kalder for “ordentlige virksomheder”. De arbejder ud fra en god forretningsmoral og med hensyn til mennesker og miljø. Og det er rigtig god forretning, med et kæmpe potentiale.
Mange arbejder allerede med FN´s verdens mål – ved det bare ikke
Det viser det sig ofte, at virksomhederne allerede er i færd med flere af FN’s verdens mål, men er ikke bevidste om det. Vores rolle er så, at få spurgt ind til det vi kalder for “prale listen”. Via en “prale liste” med alle de gode ting virksomheden gør, laver vi en systematiseret plan for, hvordan der fremadrettet kan arbejdes strategisk med bæredygtighed og den grønne omstilling. Og når denne strategi derefter konkretiseres via specifikke målsætninger i et ESG regnskab (naturligvis tilpasset branche og muligheder), er vi faktisk meget langt og processen bliver herefter mere overskuelig.
CO2 regnskab
For mange er denne del fuldstændig overskuelig at komme i gang med. Vi har udviklet en overskuelig og enkelt tilgang, hvor vi hjælper med at prioritere og udføre. De første steps er enkle at tilgå, bare der tages et skridt ad gangen. Klimakompasset kan også være en god måde at få taget hul på opgaven – her hjælper vi også gerne.
ESG regnskab – allerede et krav fra mange interessenter
Ud over at komme godt igang med den bæredygtige omstilling, åbner det at have et ESG regnskab mange døre. Medarbejdere, investorer, kunder, samarbejdspartnere, banker m.fl. kan ud fra ESG regnskabet vurdere virksomheden. Nogle siger, at ESG regnskabet i de kommende år bliver et af det væsentligste konkurrenceparametre. Først når ESG regnskabet er godkendt, kigges der videre på nøgletal.
Det at komme i gang behøver ikke koste en formue – og giver en rigtig god mavefornemmelse. Samtidig kommer I ikke på bagkant ift. kommende politiske tiltag. Kom på forkant og få mange af de fordele, der ligger i at påbegynde den grønne omstilling og ESG rapportering.
Vi holder fingeren på pulsen
Vi uddanner os kontinuerligt. Vi ser os om i verden for at finde de gode eksempler, og vi holder os ajour, så vi kan bidrage med de bedst mulige løsninger til gavn for både miljø, mennesker og virksomheder. Vi er koblingen mellem humaniore og kapitalismen, og hjælper med rejsen – fra filantropi til god forretning. Vores målsætning er at grøn omstilling behøver ikke at være uoverskuelig